Afrikka – liiketoimintamahdollisuudet ja haasteet

Afrikka on maailman toiseksi suurin manner. Väestönkasvu on erittäin nopeaa, ja väestön ennakoidaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2050 mennessä. Kysymyksessä on yli miljardin kuluttajan markkinat.

Afrikka tarjoaa useita liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Suomalaiselle energiaan, maatalouteen, koulutukseen, kiertotalouteen ja puhtaaseen veteen liittyvälle osaamiselle on tarjolla monia liiketoimintamahdollisuuksia. Hyvän yhteistyökumppanin löytäminen, verkostojen luominen ja huolellinen kotiläksyjen tekeminen edesauttavat yritysten menestymistä laajoilla Afrikan markkinoilla.

Suomea mantereella edustavat suurlähettiläät esitelmöivät toiminta-alueidensa maista, niiden tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista ja haasteista 14.8.2019 Keskuskauppakamarin ja ulkoministeriön järjestämässä tilaisuudessa.

Tilaisuuden esitykset löytyvät tästä sekä Marokon lisämateriaali tästä

Kauppakamari haluaa omalta osaltaan vauhdittaa Suomen kaupankäyntiä Afrikan kanssa. Mantereen markkinoille on tulossa 450 miljoonaa uutta työntekijää ja kuluttajaa vuoteen 2025 mennessä. Suomi on ollut aliedustettuna Afrikan markkinoilla muihin Pohjoismaihin verrattuna, muistuttaa Romakkaniemi.

”Toivomme, että Afrikka-verkostomme avulla pystymme karsimaan turhia ennakkoluuloja Afrikan markkinoiden vaikeudesta sekä vahvistamaan yritysten osaamista Afrikan markkinoiden erityispiirteistä. Samalla haluamme tukea Team Finland-kumppanien kuten ulkoministeriön, Business Finlandin, Finnveran ja Finnfundin arvokasta työtä näillä markkinoilla”, korostaa Romakkaniemi.

Lue lisää Kauppakamari rohkaisee yrityksiä Afrikan markkinoille

AfricaAnne Hatanpää