FinnCham -harjoitteluohjelma: Ajatuksia ja kokemuksia Lontoosta

Miten olette kokeneet harjoittelun, onko se vastannut odotuksianne, ja minkälaisia tehtäviä olette päässeet tekemään?

Harjoittelu ei ole vastannut odotuksiamme, sillä jatkuvasti vaihteleva koronatilanne muuttanut harjoittelun luonnetta paljon. Aloitimme harjoittelun elokuun alussa toimistolla, josta sittemmin olemme siirtyneet täysin etätyöskentelyyn. Livetapahtumien sijasta olemme päässeet järjestämään ja olemaan mukana erilaisissa webinaareissa sekä virtuaalisissa verkostointitapahtumissa.

Työpäivämme koostuvat pääosin sosiaalisen median sisältöjen ideoinnista ja luomisesta, kirjanpidosta ja laskutuksesta sekä esimerkiksi uutiskirjeen kirjoittamisesta ja visualisoinnista. Lisäksi olemme päässeet tutustumaan tapahtumapaikkoihin, joissa kauppakamari voisi järjestää tulevia tapahtumia koronatilanteen laannuttua.

Oletteko jo tavanneet useita suomalaisia yrityksiä jotka toimivat kohdekaupungissanne, ja miten koette suomalaisen viennin kohdekaupungissa?

Harjoittelumme alkuvaiheessa pääsimme käymään Suomen Lontoon Instituutilla. Oli mielenkiintoista päästä kuulemaan heidän toiminnastaan Lontoossa, ja siitä kuinka esimerkiksi korona on vaikuttanut heidän työskentelyyn. Muihin suomalaisiin yrityksiin emme ole vielä päässeet tutustumaan.

Tällä hetkellä koemme suomalaisen viennin tilanteen epävarmana niin Brexitin kuin koronankin takia, vaikka Lontoo onkin erittäin kansainvälinen kaupunki ja näin ollen hyvä kohde suomalaiselle viennille. Olemme kamarilla järjestäneet webinaareja liittyen Brexitiin ja siihen kuinka se tulee vaikuttamaan asioihin tulevaisuudessa. Nämä tapahtumat ovatkin olleet jäsentemme keskuudessa hyvin suosittuja.

Tuleeko kauppakamarille viikoittain kysymyksiä suomalaisilta vientiyrityksiltä?

Emme ole saaneet tämän harjoittelun aikana yhtäkään kysymystä suomalaisilta vientiyrityksiltä. Tämä voi johtua siitä, että suurimmalla osalla jäsenyrityksistä on jo vakiintunutta toimintaa UK:ssa.

Tuntuuko siltä, että kohdekaupungissanne olisi paljon mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille tällä hetkellä?

Koemme, että tällä hetkellä vallitseva koronatilanne sekä Brexit rajoittavat suomalaisten yritysten mahdollisuuksia Lontoossa. Toisaalta Lontoo on, ja tulee olemaan jatkossakin, kansainvälinen suurkaupunki, jossa mahdollisuudet ovat rajattomat.

Tapahtuuko kaupungissanne/maassa juuri nyt jotain sellaista, joka voisi avata uusia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille siellä paikan päällä?

Tällä hetkellä tilanne on melkoisen haastava, kuten ylipäätäänsäkin kaikkialla ympäri maailmaa. On kuitenkin ollut hienoa huomata, kuinka suomalaiset yritykset verkostoituvat täällä keskenään ja pitävät yhtä. Yritämme kauppakamarilla tarjota jäsenyrityksillemme jatkuvasti ajankohtaista informaatiota alati muuttuvasta tilanteesta ja pohtia, mistä aiheista voisimme pitää webinaareja ja ketkä asiantuntijat voisivat olla hyödyksi nykyisille sekä potentiaalisille jäsenillemme.

FinnCham -harjoittelijat
Ella Juhakorpi & Alina Makslahti
The Finnish-British Chamber of Commerce

Lue lisää FinnCham -harjoitteluohjelmasta
Kauppakamarit vauhdittavat vientiä kansainvälisellä harjoittelijaohjelmella

Anne Hatanpää