Uusia mahdollisuuksia – suomalaisyritykset voivat hyödyntää Saksan vientiverkostoa

Saksalais-Suomalainen Kauppakamari (AHK Finnland) auttaa suomalaisia yrityksiä pääsemään Saksan markkinoille ja vastaavasti saksalaisyrityksiä Suomen markkinoille. Sen palvelut kattavat kaiken yrityskohtaisesti räätälöidyistä markkina-analyyseista kattaviin Go-To-Market-hankkeisiin ja yrityksen perustamiseen Saksassa. Vuodesta 2017 lähtien se on myös avannut ovet Saksan ulkomailla sijaitsevien kauppakamarien (AHK-verkosto) laajaan verkostoon.

Globaali verkosto suomalaisyritysten käytettävissä

Saksan kauppakamarit toimivat yli 90:ssä maassa, ja tämä verkosto – palveluineen – on myös suomalaisyritysten käytettävissä! Kansainvälistyvän yrityksen kannattaakin tutustua verkoston tarjoamiin mahdollisuuksiin, ja useat suomalaisyritykset ovat jo päässeet menestyksekkäästi uusille kansainvälisille markkinoille. Paikalliset AHK:t auttavat liiketoiminta- ja markkinakysymysten lisäksi myös kieli- ja kulttuurierojen ymmärtämisessä ja ylittämisessä.

Best case

Suomalainen valaistusratkaisuja tarjoava yritys Helvar päätti hyödyntää AHK-verkostoa saatuaan hyviä kokemuksia Go-to-Market-hankkeesta Saksaan. Helvar lähti Espanjan markkinoille – ja onnistui siinä AHK Espanjan avulla: "Olimme ohjelman jälkeen niin tyytyväisiä ja vakuuttuneita, että teimme johtopäätöksen: haluamme selvittää, mitä voimme tehdä saksalaisen kauppakamariverkoston avulla." Lars Hellström totesikin vuonna 2020 Espanjaan suuntautuneen Go-to-Market-hankkeen jälkeen: "Projekti oli täsmälleen samanlainen kuin lähtiessämme Saksan markkinoille, ja se toimi yhtä hyvin. Voin siis vain suositella!"

Myös suomalainen huonekaluyritys ISKU löysi AHK-verkoston avulla uusia liikekumppaneita Itä-Euroopan ja Lähi-idän markkinoilla.

Miten yhteistyö verkoston sisällä toimii konkreettisesti?

Jos olet kiinnostunut AHK-verkoston tarjoamista mahdollisuuksista, voit olla suoraan yhteydessä Saksalais-Suomalaiseen Kauppakamariin Helsingissä – he auttavat ottamalla kohdemaan toimipisteisiin yhteyttä. Tai sitten voit osallistua Saksalais-Suomalaiseen Kauppakamarin kansainvälisiin tapahtumiin, kuten keväällä 2022 järjestettyyn tilaisuuteen, jossa käsiteltiin liiketoimintamahdollisuuksia Etelä-Afrikassa: Energiaan, rakentamiseen, infrastruktuuriin ja liikkumiseen liittyviä älyratkaisuja tarjoavilla yrityksillä, jotka olivat kiinnostuneita laajentumisesta Etelä-Afrikan markkinoille, oli tilaisuus kuulla Etelä-Afrikan markkinoista paikallisilta päättäjiltä ja asiantuntijoilta sekä AHK Etelä-Afrikan edustajilta. Tapahtumassa esiteltiin myös suomalaisia yritysesimerkkejä Etelä-Afrikan markkinoilta.

Kansainvälistyminen kannattaa aloittaa tänään!

Euroopan talous ja markkinat ovat olleet viime vuodet kovassa myllerryksessä. Ongelmien vastapainona energiapula, toimitusketjujen uudelleen järjestely sekä komponenttien ja raaka-aineiden saatavuuden ongelmat avaavat mahdollisuuksia suomalaisyrityksille. Yritykset Euroopassa etsivät luotettavia, lähellä sijaitsevia toimittajia.

Ota yhteyttä Saksalais-Suomalaiseen Kauppakamariin selvittääksesi, mitä mahdollisuuksia yrityksellesi on tarjolla kansainvälisessä AHK-verkostossa!

Katso englanninkielinen tallenne webinaarista, joka käsittelee AHK:n tarjoamia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

Voit lukea tämän artikkelin englanniksi tästä.

Miisa Kreander