FinnCham-Harjoittelija Tracyn terveiset Hongkongista: Cocktaileja, tapahtumia ja t-paitakelejä

Hei FinnCham-blogin lukijat! Nimeni on Tracy Nguyen ja opiskelen liiketaloutta Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa. Aloitin työharjoitteluni yli kuukausi sitten FinnCham Hongkongissa ja minulla on vielä vajaa viisi kuukautta jäljellä. Vaikka työharjoitteluni on kestänyt vasta kuukauden ajan, pääsin heti työstämään erilaisten tehtävien parissa. Tavoitteena on päästä oppimaan ja kokemaan bisnesmaailman toimintaa Aasian puolella.

Päivittäiseen työhöni liittyy erilaisia toimistohommia, tapahtumien markkinointia ja organisointia, viikoittaisia palavereita sekä muita ad-hoc-työtehtäviä. Meillä on hyvin pieni tiimi täällä Hongkongissa, joten saamme olla hyvin oma-aloitteisia ja aktiivisesti heittää ideoita ilmaan.

EuroChamin järjestämä European Cocktail Night 2023

Isoja Kauppakamarin tapahtumia

FinnCham Hongkong järjestää vuosittain rapujuhlat, joka on yksi vuoden kohokohdista jäsenten keskuudessa. Huonon sään takia emme tänä vuonna päässeet järjestämään tapahtumaa ulkoterassilla upean kaupunkinäkymän kera, mutta se ei suinkaan estänyt juhlahumua sisätiloissa. Tapahtuma oli menestys, ja oli palkitsevaa nähdä työn tulos, kun parhaamme työstimme sen eteen.

Toinen iso tapahtuma, johon osallistuin vapaaehtoistyöntekijänä, oli EuroChamberin järjestämä European Cocktail Night. Tapahtumaskaala oli suurempi ja heti ovien avauduttua alkoi kiire rekisteröintipisteessä. Tapahtumassa oli tärkeitä ja arvostettuja henkilöitä puhumassa, nuoria artisteja esiintymässä ja verkostoitumismahdollisuus eri ihmisten kanssa eri puolilta maailmaa.

FinnChamin vuosittaiset rapujuhlat

Hongkong – kiireinen kaupunki

Arkielämä näyttää aina kiireiseltä Hongkongissa. T-paitakeli lokakuun puolella on suomalaiselle hyvin outoa verrattuna kotipuoleen. Olen vieraillut Hongkongissa aiemminkin, mutta tuntuu, että kaupungista löytyy aina jotain uutta tekemistä ja näkemistä. Kielimuuri ja kulttuurierot voivat luoda pieniä arkisia ongelmia, mutta uskon, että jokainen löytää oman paikkansa ajan kanssa. Uteliaana jatkan matkaani työharjoittelun parissa!

LinkedIn: www.linkedin.com/in/tracy-nguyen1

Miisa Kreander