KV-asiat ajankohtaista - Tammikuu 2024

Suomen suurlähetystöt maailmalla ovat laatineet raportteja yritysten liiketoimintamahdollisuuksista.
Tutustuminen niihin voi viedä yritykset uusille markkinoille tai välittää uutta tietoa markkinasta, jolla yritykset jo toimivat.

Keskuskauppakamarin maakatsaus keskittyy Ranskaan, globaaliin suurvaltaan, vahvaan Euroopan unionin jäsenmaahan, jolla on tarjota huomattavia liiketoimintamahdollisuuksia. Tämä Ranska-maakatsaus avaakin useita mielenkiintoisia toimialoja, joilla kaikenkokoiset suomalaisyritykset ja erilaiset ekosysteemimme toivottavasti näkevät mahdollisuuksia tarttua.

Meksiko on urbaani ja kehittynyt teollisuusmaa, jolla on rikas ja monipuolinen kulttuurihistoria. Se on yksi kolmesta Pohjois-Amerikan maasta ja osa niiden yhteistä sisämarkkinaa. Samalla se on alkuperäiskulttuurien ja espanjalaisen perinnön jakava latinalaisamerikkalainen maa. Meksikolla onkin kaksi suurta kotimarkkinaa ja sen suuryrityksillä on vahva jalansija sekä Yhdysvalloissa että Latinalaisessa Amerikassa.

Tavarantoimittajan ilmoitukset - Opas on valmisteltu Keskuskauppakamarin kauppaprosessi­ryhmässä ja perustuu tilanteeseen syksyllä 2023. Opas auttaa ymmärtämään, mikä tavarantoimit­tajan ilmoitus on ja kuinka se laaditaan.  

EU on asettanut Venäjää vastaan useita rajoittavia toimenpiteitä, kuten henkilö- ja talouspakotteita sekä diplomaattisia toimia. EU:n vientivalvontaa käsittelevän asetuksen sisältämän kaksikäyttötuotteiden luettelon päivitys astui voimaan 16. joulukuuta 2023.

Lue lisää kv-aiheisia uutisia tästä.

Picture: Pixabay

Anne Hatanpää