Finncham-harjoittelija Jerry Grönlund: "Suomalaisyhteisö Hong Kongissa on yksin matkaavalle kultaa kalliimpaa"

Moikka! Olen Jerry Grönlund, merkonomiopiskelija Helsingistä. Ennen nykyisiä opintojani toimin yrittäjänä muutaman vuoden, kunnes havahduin haluun opiskella lisää.

Hong Kongin pilvenpiirtäjiä päivällä ja illalla

Kansainvälinen liiketoiminta kiinnostaa minua suuresti ja toiveena onkin tulevaisuudessa työtehtävät sen tiimoilta. Siihen harjoittelu ulkomailla onkin loistava ponnahduslauta. Pitkä hakuprosessi tuotti tulosta ja sain harjoittelupaikan Suomen Hongkongin Kauppakamarista, enkä voisi olla onnellisempi tästä mahdollisuudesta.

Liiketalouden perustutkinto-opiskelijana harjoitteluuni kuuluu liiketalouden monipuolinen perusosaaminen. Toistaiseksi töissä iso osa ajasta on hujahtanut tapahtumasuunnitteluun ja markkinointiin. Toki sähköpostin vaihtoa, asiakaspalvelua ja muuta päivittäistä toimintaa on hoidettu siinä ohessa. Olen päässyt myös tapaamaan monia FinnCham HK:n hallituksen jäseniä ja kuulemaan, mikä heidät sai tulemaan “Honkkariin” ja millaista heidän työnsä täällä on. Toinen toistaan mielenkiintoisempia tarinoita ja henkilöitä. Alansa kiven kovan sähköisen kaupankäynnin palveluntarjoajan Tuomo Juvosen ja rautaisen motivointitaidon omaavan urakehitysvalmentajan Siru Heinon urapolut ovat erityisesti kiinnostaneet yrittäjähenkistä. Myös huoneen kuin huoneen positiivisella energiallaan täyttävän Veera Sinnemäen ura on ollut loistava esimerkki siitä, kuinka tekevälle sattuu ja tapahtuu, eikä ikinä voi tietää minne päätyy jos vain uskaltaa heittäytyä.

Puistomaisemaa ja iltaiset näkymät Victoria Peakilta

Olen ollut edustamassa Suomea Hongkongissa järjestettävässä Asian Financial Forum -tapahtumassa, (AFF) joka on yksi Aasian suurimmista kansainvälisen kaupankäynnin tapahtumista, tuoden yhteen yli 3 600 alan eliittiä yli 50 maakunnasta ja alueelta.

On ollut myös suuri kunnia päästä vierailemaan Suomen Hongkongin ja Macaon -pääkonsuli Timo Kantolan upealla asuinpaikalla, suomalaisten aamupalatapaamisella, sekä vaihto-opiskelijoiden illalliskutsuilla.

On ollut ilo huomata, että vaikka suomalaisyhteisö täällä Hongkongissa on varsin pieni, on se silti erittäin tiivis, aktiivinen ja aina valmis auttamaan, mikä on yksin matkaavalle kultaakin kalliimpaa.

Jerry Grönlund

FinnCham Hong Kong

Mirjam Ligi