FinnCham-harjoittelija Hannan tarina jatkuu: Vastuun kasvua ja positiivisia kokemuksia

Viimeiset 4 kuukautta São Paulossa ovat olleet kiireisimpiä niin töissä kuin vapaa-ajalla. Minulla on nyt Finnchamilla enemmän työtehtäviä ja sitä mukaa enemmän vastuuta, mikä on ollut todella positiivinen asia, sillä se osoittaa minuun luottamusta. Pystyn itsenäisesti suunnittelemaan työviikkoni ja toimimaan sen mukaisesti. Minusta Finnchamilla työskentelyssä on erityisen palkitsevaa voida vapaasti tuoda kehitysideoita toimintaamme ja ehdottaa uusia menetelmiä tai vahvistaa olemassa olevaa brändiämme.

Kuva otettu FinnCham Brasilian toimistolla

Sosiaalisen median ylläpitämisen lisäksi olen ollut entistä enemmän tekemisissä sähköpostimarkkinoinnin parissa ja oppinut käyttämään monipuolisesti Mailchimp- sekä Eparty -ohjelmistoja. Jälkimmäinen on kehitysvaiheessa oleva uutiskirjeohjelmisto, jota Finnchamilla olemme käyttäneet personalisoitujen kutsujen ja sähköpostien lähettämiseen yhteystiedoillemme. Lisäksi olen luomassa meille visuaalista identiteettiä, jotta kaikki somekanavamme olisivat samalla linjalla, ja teen perehdytyskansiota tuleville työharjoittelijoille.

Viime kuussa pääsin osallistumaan esimieheni konsuli Sergio Chamonen kanssa Brasilian armeijan 21. kenttätykistöryhmän ("Monte Bastione Group") järjestämään seremoniaan. Tilaisuus pidettiin toisessa maailmansodassa uponneiden laivojen Beapendy ja Itaigiba kunniaksi sekä ensimmäiselle Euroopan maaperälle ampumalle tykistölle. Oli suuri kunnia päästä näkemään läheltä moista kunnianosoitusta ja tutustumaan Brasilian armeijan eri edustajiin.

Kuvassa ovat konsuli Sergio Chamone (vas.), minä ja everstiluutnantti Flávio Henrique Costa (oik.)

Edellisessä blogipostauksessani mainitsin tapahtuman 'Amazonia in Loco 2023', jonka järjestelyihin olin pääsemässä mukaan ja mahdollisesti osallistumassa paikan päälle Manausiin. Valitettavasti tapahtuma jouduttiin perumaan sademetsän ankaran kuivan kauden vuoksi. Sen sijaan keskityin toisen tapahtuman järjestämiseen, joka tapahtui eilen 8.marraskuuta ja sen teemana oli verkostoituminen kauppakamarin jäsenten ja siihen liittymiseen kiinnostuneiden välillä. Myös tämä tapahtuma oli erityisen jännittävä, sillä se on ensimmäinen, jonka minä ja kollegani Francisco Teixeira järjestämme täysin itsenäisesti!

Paikallinen liike-elämä

Oltuani muutaman kuukauden kauppakamarilla olen huomannut, että ESG:n (Environment, Social, Governance) tärkeys on kasvussa yritysten toiminnassa. Tätä asiaa on korostettu esimerkiksi 'Kahvittelut suurlähettilään kanssa' -palaverissa, johon kutsuttiin alan asiantuntijoita keskustelemaan aiheesta. On hienoa kuulla, että Brasiliassa korostetaan yhä enemmän ympäristöystävällisten käytäntöjen merkitystä eri aloilla. Tämä herättää kiinnostusta mahdollisten kumppanuuksien solmimiseen suomalaisten yritysten kanssa, sillä ne ovat suurimmalta osin edistyneitä ESG-asioissa. Tästä syystä suomalaisyritysten kannattaakin nostaa esille vastuullisuuttaan pyrkiessään Brasilian markkinoille.

Kumppanuuksien solmimiseen myös auttaa se, että suomalaisilla tuotteilla ja palveluilla on hyvä maine. Asia, jota Brasilian markkinoilla erityisesti korostuu, on tuotteiden ja palvelujen huippulaatuisuus. Minusta toimialoja, joilla suomalaisilla tuotteilla ja palveluilla voisi olla kysyntää Brasiliassa ovat metsäteollisuus, teknologia ja tietoliikenne, esimerkiksi 5G:n käytöstä Brasiliassa on paljon puhuttu viime aikoina, ympäristöteknologia, metsäkoneet, koulutus ja kaivos- ja metalliteollisuus.

Asuminen São Paulossa

Sopivan asunnon löytämisen suhteen ei enää ole ongelmia, sillä kolmannen muuton jälkeen löysin sopivan paikan Vergueiron metroaseman varrelta. Koska asuntoni sijaitsee noin 30 minuutin kävelymatkan päässä toimistolta, aamuisin mielelläni kävelen sinne ja nautin samalla São Paulon vilkkaasta tunnelmasta. Olen myös saanut uusia ystäviä ja aloittanut uusia harrastuksia, jotka piristävät minua kovasti, kuten keramiikka, tanssi, beach tennis ja jopa salibandyä tuli kokeiltua kerran.

Uskon, että työharjoitteluni loppuun mennessä tulen kokemaan ja oppimaan paljon uutta. Niistä tulette varmasti kuulemaan lisää seuraavassa blogipostauksessani!

Mikäli haluatte kuulla lisää tai on kysyttävää, ottakaa minuun vapaasti yhteyttä LinkedInissä:

https://www.linkedin.com/in/hanna-c-p-4b3099106

Miisa Kreander