FinnCham-harjoittelija Hannan kuulumiset Brasiliasta

Ensimmäiset kaksi kuukauttani São Paulossa

Hei FinnChamin arvoisat lukijat! Olen Hanna Pursiheimo, matkailun liikkeenjohdon opiskelija Haaga-Heliasta, Haagan kampukselta, ja työskentelen seuraavat neljä kuukautta FinnCham Brazililiassa, São Paulossa.

Harjoitteluni on kestoltaan puoli vuotta eli olen asunut Brasiliassa 2 kuukautta. Toimin täällä pääsääntöisesti markkinoinnin parissa; ylläpidän kauppakamarin sosiaalista mediaa ja organisoin tapahtumia. Välillä hoidan myös avustavia tehtäviä johdon kanssa.

Tähän mennessä olen jo päässyt tutustumaan Suomen suurlähettilääseen Johanna Karankoon, lähes kaikkiin FinnCham Brazil komitean jäseniin sekä Suomen suurlähetystön henkilökuntaan. Lisäksi olen ollut yhteistyössä muutaman Brasiliassa toimivan suomalaisen yrityksen kanssa.

Kiinnostavia tapahtumia

Ensimmäinen tapahtuma, johon osallistuin, oli heinäkuun alussa Business Finlandin tiloissa järjestetty Café com a Embaixadora, suomennettuna kahvittelut suurlähettilään kanssa. Tilaisuuden tavoitteena oli käydä päivän aihetta ESG:tä (Environmental, Social ja Governance) läpi eri asiantuntijoiden kanssa ja luoda vuoropuhelua vieraiden kesken.

Suurin työharjoitteluuni liittyvä projekti, johon tulen osallistumaan, on Amazonin sademetsien hävittämiseen liittyvä tapahtuma Amazonia in Loco 2023. FinnCham Brazil on yksi sen järjestäjistä. Tapahtuma järjestetään marraskuussa Amazonasin osavaltion pääkaupungissa Manausissa, ja siihen osallistuu eri maiden edustajia, muun muassa Brasilian presidentti Lula Inácio da Silva. Erityisesti tästä projektista olen todella innoissani!

Brasilia yllättää positiivisesti

São Paulo on yllättänyt monin tavoin positiivisesti. Helsingistä tulleenna odotin kylmää ja sateista talvea, mutta näin ei ole ollut juurikaan! Tulenkohan kestämään Brasilian kesää, joka on vasta vuoden loppupuolella? Se jää nähtäväksi...

Sään lisäksi kaupunki on tuntunut sitä kivemmalta, mitä enemmän alueita tulee nähtyä, paikallista kulttuuria koettua ja ihmisiin tutustuttua. Äitini on Koillis-Brasiliasta kotoisin, ja puhun äidinkielenäni portugalia. Näin ollen en ole kokenut kielimuuria, mutta kulttuuristaeroja olen toisaalta kokenut! Ainoana pulmana on harjoitteluni aikana ollut löytää sopivaa asuntoa, sillä olen vaihtanut Airbnb:tä jo kahdesti mutta uskon, että sekin asia tulee pian ratkaistua.

Mikäli on jotakin kysyttävää tai kommentoitavaa työharjoitteluuni liittyen, ottakaa vapaasti minuun yhteyttä!

Hanna Pursiheimo

LinkedIn: www.linkedin.com/in/hanna-p-4b3099106/
s-posti: hanna-pur (a) hotmail.com

Miisa Kreander