FinnCham-harjoittelija Iida Kotilainen: Kulttuuri – Terveiset Luxemburgista

Hei FinnCham-blogin lukijat!

Tänään haluan jakaa joitakin havaintoja luxemburgilaisesta yrityskulttuurista, joka eroaa joissakin seikoissa merkittävästikin suomalaisesta vastaavasta. Nämä seikat voisi olla hyvä tietää, ennen kuin esimerkiksi lähtee perustamaan yritystä tai työskentelemään kyseiseen maahan.

Pankkien ja finanssipalveluiden ollessa Luxemburgin liike-elämän keskiössä, ei ole suinkaan yllättävää, että maan yrityskulttuuri on melko muodollinen, ainakin Suomeen verrattuna.

Muodollisuus näkyy esimerkiksi siinä, miten työpaikoilla kommunikoidaan tai miten töihin pukeudutaan. Perinteisesti luxemburgilaisissa yrityksissä on ollut hierarkkinen johtamistyyli, kun taas Suomessa pyritään lähtökohtaisesti tasavertaiseen vuorovaikutukseen ja päätöksentekoon, työntekijästatukseen katsomatta.

Myös pukukoodi on Luxemburgissa selkeästi tärkeämpää kuin Suomessa. Muodollinen pukeutuminen nähdään täällä viestinä ammattimaisuudesta ja siitä, että työ otetaan vakavasti.

Yksi mielenkiintoinen näkökulma on myös työvoiman monikulttuurisuus. Luxemburg on pieni maa, sekä kooltaan että asukasluvultaan, ja se on vahvasti riippuvainen maahanmuuttajista ja ympäröivistä maista tulevista työntekijöistä. Tämä monimuotoisuus näkyy myös työkulttuurissa, kun työntekijät tuovat mukanaan erilaisia näkökulmia ja työtapoja.

Lähes puolet Luxemburgissa työskentelevistä ovat rajanylittäjiä. Kuva Luxemburgin ja Saksan rajalta.

Koska työntekijät ovat joukko ihmisiä eri maista ja kulttuureista, myös työpaikoilla käytetty kieli voi vaihdella.

Oman kokemukseni mukaan, menestyminen täällä vaatii siis ymmärrystä paikallisesta liike-elämästä, sen muodollisuuksista ja monikulttuurisuudesta. On tärkeää olla avoin erilaisille käytänteille ja kunnioittaa paikallisia tapoja toimia liike-elämässä. Samalla tämä maa tarjoaa suomalaisyrityksille mahdollisuuden oppia ja sopeutua uusiin näkökulmiin, mikä voi olla arvokas voimavara tulevaisuuden liiketoiminnassa.

Kiitos lukijoille!

Iida Kotilainen

Löydät minut LinkedInistä: https://www.linkedin.com/in/iida-kotilainen/