FinnCham-harjoittelija Tracy Nguyen: Hongkongissa tapahtumia tapahtumien perään

Tracy täällä taas kertomassa kuulumisia Hongkongista. Ovet avautuivat muulle maailmalle vasta aikaisemmin tänä keväänä, ja viime kuukausina on tullut nähtyä, mitä yritykset ja organisaatiot ovat suunnitelleet muutamien kuukausien aikana. Sen voin sanoa, että Hongkong ei aio hidastaa tahtiaan.

 Eco Expo Asia

Tapahtumia tapahtumien perään

Hongkong on kansainvälinen verkostoitumiskupla. Viime aikoina tapahtumia, pienistä isoihin, on järjestetty yllin kyllin niin liiketoimintamaailmassa kuin vapaa-ajallakin. Ihmiset juoksevat tiukkojen aikataulujen perässä paikasta toiseen, kun tilaisuuksia järjestetään päällekkäin. Halloween-viikko oli meille harjoittelijoille hyvin kiireinen, koska osallistuimme kahteen isoon ja hyvin erilaiseen tapahtumaan, Eco Expo Asiaan ja Wine and Dine Festivaliin.

Eco Expo Asiassa esittelimme suomalaisia tuotteita yhdessä Suomen konsulaattitiimin kanssa. Pääpaino oli esitellä vihreitä ja kestäviä innovaatioita, josta saamme olla ylpeitä edelläkävijöitä. Kävijät olivat hyvin kiinnostuneita kestävästä suunnittelusta ja ratkaisusta, ja esittivätkin mielenkiintoisia kysymyksiä aiheista. Messut olivat massiiviset ja kävijämäärä huikea, eniten vierailijoita tuli Manner-Kiinasta.

Wine & Dine Festival

Niin kuin kuvasta näkee, kävijöitä riitti myös ulkona järjestetyssä Wine and Dine -tapahtumassa. Ensimmäistä kertaa tapahtumassa oli myös Suomen paviljonki myymässä suomalaisia juomia ja ruokia. Oli mukavaa nähdä, miten kävijät olivat kiinnostuneita suomalaisista tuotteista ja kärsivällisesti jonottivat maistiaisia. Kysyntä oli niin suurta, että jotkut tuotteet myytiin loppuun!

Olemmekin käyneet keskustelua siitä, että Hongkong on ideaalinen väylä ulkomaisille yrityksille, jos ne ovat kiinnostuneita aloittamaan toimintansa Kiinassa ja myöhemmin laajentumaan muualle Aasiaan. Hongkong yrittää ahkerasti houkutella lisää sijoittajia rajojen ulkopuolelta, ja hallitus tekee parhaillaan muutoksia säännöksiin, jotta kansainvälinen liiketoiminta ja investointi sujuisi paremmin. Suomi on tunnettu vihreästä ekologisuudesta, teknologiasta, terveydenhuollosta ja koulutuksesta, ja näitä aloja pyritään markkinoimaan vahvasti. Kilpailu on erittäin kova, mutta mahdollisuuksia yhtä paljon tarjolla.

Hektisten kuukausien päätteeksi loppuhuipennuksena oli FinnCham HK:n järjestämät ensimmäiset pikkujoulut. Ohjelmassa oli jouluisia ruokia ja juomia, huippupalkintoja arvonnan voittajille sekä yhteistä juhla-aikaa suomalaisen yhteisön kesken. Pikkuhiljaa valmistaudumme joulun viettoon, ja tähän on hyvä päättää vuosi 2023. Toivotan teille lukijoille oikein rauhaisaa joulua ja iloista uutta vuotta!

Tracy Nguyen

www.linkedin.com/in/tracy-nguyen1